Barrier PLUS

 • Barrier PLUS gade
 • Barrier PLUS
 • Barrier PLUS

Introduktion af det første plastrør til 100 % sikker føring af drikkevand i forurenet jord

Forurening af jord kommer fra mange forskellige kilder. Deponeringsområder kan indeholde adskillige giftige kemikalier, tankstationer er ofte forurenet af brændstoffer og olie, industriområder er forurenet af forskellige kulbrinter etc. Mange af de stoffer, der findes i forurenet jord, kan trænger gennem et standard polyethylen drikkevandsrør. Det samme kan methan, som sædvanligvis findes i sumpede områder, der ikke på anden vis er forurenet. De kan alle forårsage vandforurening.

Det er problematisk at installere rørledninger til at føre drikkevand sikkert gennem forurenet jord. Standard polyethylenrør kan være gennemtrængelige for mange af de kemikalier, der findes på forurenede områder med bymæssig bebyggelse. Det er konventionelle barriererør ikke, men løsninger bestående af blandede materialer kan skabe problemer, både miljømæssigt og i form af korrosion. For eksempel vil Trichlorethylen (TCE) over tid nedbryde konventionelle barriererør. I realiteten så kan det at løse ét problem skabe mange andre.

Barrier PLUS er den første 100 % sikre barriererørløsning på markedet. 

Barrier PLUS beskytter drikkevandet mod kemikalier. Det er et rør til sikker distribution af vand i forurenet jord, det er endda resistent overfor TCE-nedbrydning. Og så er det nemt at genanvende.

  • Udviklingen af Barrier PLUS blev igangsat af vores kunder. Hovedårsagen var bekymringer omkring levetiden af aluminiumsbarriererør i forurenet jord, indeholdende TCE. For at løse problemet vendte Uponors ingeniører deres opmærksomhed mod en ikke-gennemtrængelig polymer, som er godkendt til at blive anvendt i forbindelse med fødevarer og i vid udstrækning også anvendt i brændstofbeholdere. Det har resulteret i et drikkevandsrør i flere lag, som er blevet grundigt testet af et internationalt testinstitut. 


   Resultatet er et drikkevandrør, der klarer opgaven i forurenet jord, er resistent overfor TCE-nedbrydning og nemt og som fuldstændigt kan genanvendes. 


   Barrier PLUS giver mulighed for sikkert byggeri, selv i forurenet jord. Dette skaber tillid hos de mennesker, der er afhængige af at du leverer rent drikkevand.

  • Barrier PLUS fås i dimensioner fra ø32 til 250 mm. De mindre rør leveres i ruller, mens dimensioner over ø160 mm leveres i 6 eller 12 meters længder. Systemet er kompatibelt med standardrør og bruger standardfittings. 


   Ligesom konventionelle barriererør skal alle fittings svejses iht. specielle krav og forsegles med tape.

  • Konstrueret til ansvarlig vandforsyning

  • Rent vand er en absolut forudsætning for liv på jorden. Sikring af dets kvalitet og egnethed til drikkevand er et stort ansvar og kræver brug af de bedste materialer til opgaven. Vores valg er en polymer, værdsat for sin effektivitet og som bruges i vid udstrækning til fødevareemballage. Den er også vejrbestandig, resistent overfor olier og opløsningsmidler, fleksibel, formbar og selvfølgelig genanvendelig. Desuden er det en fremragende kulbrintebarriere, som gør det til det perfekte valg for barriererør både med hensyn til vandsikkerhed og bæredygtighed.

Uponor installation af Barrier PLUS, Lahti, Finland

Vellykket testinstallation af Barrier PLUS rør i Lahti, Finland

I samarbejde med vandforsyningen, Lahti Aqua Ltd. installerede Uponor Infra Barrier PLUS i et nyt villakvarter i Riihelä, Lahti, hvor der var planlagt et vandforsyningssystem. Området blev tidligere anvendt til aflæsning af sne, hvorfor der var risiko for forurening af jorden – dvs. et optimalt område for en testinstallation af det nye Barrier PLUS rør og dets kvaliteter.


Det installerede barriererør er 400 meter langt og i dimension ø110 mm (100 meter pr. rulle). Samlingerne indbefattede en stuksvejsning, en elektrosvejsemuffe, en barrierebeskyttelse af samlingerne med aluminiumstape og en PE-krympemuffe. Installationen blev udført af Uponors egne montører.


Det skal nævnes, at udrulningen, som blev foretaget lige før installationen, forløb helt uden problemer. Installationsteamet brugte gasbrændere for at opvarme rørenden, inden kappen blev fjernet. Derudover viste resultaterne fra den vellykkede installation, at det er muligt at samle rørene både med stuksvejsning og med el-muffer. Det anbefales dog at samlingerne er helt nedkølede før disse udsættes for spændinger. Installationen kan også fremskyndes med Uponors PE-krympemuffer.


Uponors egne specialteknikker garanterer en enkel fjernelse af kappen.

Luk