Kabelbrønde

  • Kabelbrunn

Kabelbrønde med multifunktionalitet

På lange ledningstræk installerer man kabelbrønde, fordi det skal være muligt at udskifte en del af kablerne på en smidig måde. Kabelbrøndene kan også bruges til teknisk udstyr. Uponors kabelbrønde fremstilles i PE, hvilket gør kabelbrøndene meget slagfaste.

Uponors kabelbrønde til brug af forskellige funktioner
Uponors mest populære kabelbrønde er udviklet, så de giver maksimal fleksibilitet, og kan anvendes til installationer til både el og telekommunikation.

El-installation
Brøndene anvendes som en koblingsbrønd med mange muligheder ved tilbagetrækning af kanalisering/kabler. Brøndene er meget lave, og den store åbning gør arbejdet enkelt under montering og trækning af kablet.

Telekommunikation
De plane ydersider gør det nemt at montere flere forskellige konfigurationer i brønden. Der er to åbningsmuligheder i bunden af brønden. Det gør det muligt at sno kablet, men kan også anvendes til midspan-sammenkoblinger. Den store åbning gør det nemt at montere op til fire samlingsbokse i brønden. Brøndens lave højde og den store åbning gør det enkelt og smidigt at bruge udrulningsudstyr.

Fakta om kabelbrønd
Tolv plane ydersider, hvor kanalisering op til 160 mm kan monteres. I ekstreme tilfælde kan der monteres op til 200 mm rør (tre udvendige sider kl. 3, tre udvendige sider kl. 6, tre udvendige sider kl. 9 og tre udvendige sider kl. 12. To plane ydersider i 45° vinkel fra de andre ydersider, hvor kanalisering på op til 110 mm kan monteres.

En specialanordning gør det nemt at montere f.eks. en markeringskugle i brønden, som gør det enkelt at finde den efterfølgende. Brøndlåget kan låses. Det er nemt at montere en hængelås eller kædelås mellem de to beslag på brøndlåget.

Brønden er beregnet til montering i åbne grønne områder, hvor der normalt ikke er trafik. Den er konstrueret til at holde til lejlighedsvis trafik af f.eks. traktorer, græsslåmaskiner og tilsvarende. Monteringen af brønden skal ske, så et lag fyldmasse på minimum 300 mm lægges oven på den.

Luk