Rør til regnvand, Weholite

 • Uponor Weholite

Rørsystem med mange muligheder

Weholite er et unikt strukturvægsrør, der fås i dimensioner op til 3 meter. Med Weholite kan man bygge et komplet rørsystem til transport af væske eller luft i jorden, vandet og i luften.

Læs meget mere om Weholite produkter, løsningsmodeller og referencer.

Weholite er et produkt med mange anvendelsesmuligheder. Uponor Infra dimensionerer og skræddersyr  bestillinger på baggrund af ordregiverens ønsker og kommer med forslag til den optimale løsning. Ordregiveren kan trygt stole på vores samlede viden og erfaring.

Weholite-røret fremstilles i PE med en glat indvendig og udvendig side og kan anvendes i alle typer faldsystemer. Vælg mellem ringstivhed SN2, SN4 og SN8.

Weholite samles ved hjælp af forskellige metoder. Valg af metode afgøres i forhold til den pågældende montering.  Vælg mellem følgende metoder: skrue, FlexSeal, gummiringsmuffe, ekstrudersvejsning eller svejsning af Z-samling. Kontakt os for at få flere oplysninger.

Brug af svejsesamling
Ved brug af svejsesamling får samlingen samme tæthed og styrke som røret. Når det gælder Weholite-rør, anbefales en ekstruderingssvejsesamling. Samlingen kan udføres med en håndekstruderingsanordning eller med automatisk svejseudstyr. Udstyres fås både til ud- og indvendig svejsning i røret eller begge dele.

Flangekobling
Flangekobling kan bruges til følgende samlingstyper:

 • Samlinger, der skal kunne afmonteres
 • Samlinger, der skal foretages under vand
 • Ved tilslutning til andre rørtyper

Skruekobling
Den unikke skruekobling på Weholite-rør kan anvendes, når der skal bruges en samling med en vis trækstyrke i langsgående retning, f.eks. ved en ræling. Samlingen er som standard sandtæt, men ikke vandtæt. Skruekobling fås til rørdimensioner fra 400-1800 mm.

Weholite-muffe
Det er muligt at  samleWeholite røret med en muffe med en gummiring med dimensioner fra 400-1000 mm.

FlexSeal
En anden samlemetode er FlexSeal, som er en gummitætnet metaldel i rustfrit stål, der giver en hurtig og tæt samling.

 

Online-beregningsprogram
Har du brug for hjælp til beregningerne? Med vores onlineværktøj er det enkelt at undersøge og vurdere forskellige designalternativer i forhold til dit projekt. Programmet er et supplement til KWH Pipes tekniske brochurer ”PE Pressure Pipe Systems” og ” The Basics of Weholite”. Programmet er også delvist baseret på Plastic Pipe Institute’s handbok (Handbook of Polyethylene Pipe) og relevante dele af ISO- og EN-standarderne. Værktøjet til rørberegninger har beregningsmoduler til følgende områder:

 • Hydrauliske beregninger til trykrørsystem
 • Ledningshydraulik til faldsystem
 • Temperaturpåvirkninger
 • Afstand mellem rørstøtteanordninger
 • Jordførte ledninger
 • Opflytning
 • Fri indrykning

Programmet har ikke til formål at erstatte vurderinger og bedømmelser, som foretages af faguddannede. Det er først og fremmest et værktøj til at vurdere forskellige designmuligheder. Det forventes af brugerne, at de har den nødvendige viden om de ligninger, som beregningsværktøjet bygger på, samt viden om, hvad ligningerne kan bruges til, og hvilke begrænsninger de har.

LINK TIL WEHOLITE BEREGNINGSPROGRAM
Luk