Referencer

Indtags- og overførselslinje til Skaraborgsvatten,

Stærkt, sikkert og fleksibelt

Skaraborgsvatten, der i 2019 fejrede 60-års jubilæum, ejes i fællesskab af byerne Skövde, Falköping og Skara. Sammen administrerer de vandforsyningen til omkring 100.000 indbyggere. Vandværket i Borgunda opsamler råvand fra Vättern og transporterer det derefter til et milelangt rørledningsnetværk, der forsyner kommunerne med rent drikkevand. Hver dag forlader 24.000 kubikmeter drikkevand anlægget i Borgunda.

Project Facts:

  • , Sweden
  • Kommunalt byggeri
  • Completion: 2019

Uponor involvement

  • 1.550 m trykrør, dimension Ø1.100 mm SDR17

En komplet løsning, der var hurtig at installere

Skaraborgwaters drikkevandsledning, som i dag ligger i Vättern, er lavet af træ og skulle udskiftes på grund af alder, og fordi det begyndte at lække. Den nye rørføring skulle udvides og også til en større dybde for at få adgang til drikkevand, der er koldere og af bedre kvalitet for indbyggerne i de tilknyttede kommuner.

En udfordring i mange havprojekter er, at man er afhængig af vejret. Vättern, som er Sveriges næststørste sø, kan lejlighedsvis byde på meget varieret vejr, og Skaraborgwater var opmærksom på denne udfordring, somi løbet af projektet dog ikke blev et stort problem.

For at kunne levere drikkevand af bedre kvalitet kontaktede Skaraborgwater Uponor Infra om en indtags- og distributionslinje i plast.

Uponor Infra Projekttservice leverede en komplet løsning med en trykrørsledning, fremstillet i polyethylen, som er fleksibelt, let at håndtere, slagfast og kan modstå høj mekanisk påvirkning. Løsningen omfattede også konstruktion, dimensionering, vejning af røret, svejsearbejde, installation af betonvægte samt havunderlag. Den samlede leverance omfattede 1.550 meter trykrør i dimension Ø1100 mm i trykklasse SDR17 samt 430 betonvægte.

 

Information om projektet

Land
Sweden

Hjemmeside

Afsluttet
2019

Type af projekt
Nybyggeri

Bygningstype
Kommunalt byggeri

Produktgrupper
INF_PEH

Partners

Kunde: Skaraborgvatten
Entreprenør: NCC
Underentreprenør: Uponor Infra Projektservice og Svensk Sjöentreprenad
 

Similar reference projects