Uponor omlægning af drikkevandsledning på Mozarts Plads 1920x763
Referencer

Omlægning af drikkevandsledning gav plads til ny metrostation, København

Omlægning af drikkevandsledning

360o Projektservice

Project Facts:

  • København, Danmark
  • Kommunalt byggeri
  • Completion: 2016

Uponor involvement

  • 200 m ø900 mm PE100 SDR11 PE-rør, ø1100 mm bøjninger samt ø1100 mm flangepasstykker

I Københavns sydhavnskvarter er et større byggeprojekt i gang i forbindelse med etablering af en ny metrostation på Københavns nye Sydhavnslinje. Den nye metrostation skal etableres på Mozarts Plads i det tidligere meget stolte arbejderkvarter, der oser af lokalt nærmiljø. Anlæggelse af metroen kommer til at understøtte en lokal plan om at modernisere byområdet.

Beregninger og projektledelse

HOFOR udbød opgaven i licitation som en bygherreleverance, og efter at have vundet både leverancen og svejsningen, har Uponor yderligere bidraget med design og beregninger af rørløsningen samt projektstyring af projektets rørentreprise igennem hele forløbet.

Leverance af PE100 rør

Uponors opgave indebar udskiftning af 200 m ø800 bonnaledning med ø900 PE100 SDR11 PE-rør. For at gøre plads til metroen var det endvidere nødvendigt at omlægge de gamle drikkevandsledninger på en del af strækningen, der forsyner Sydhavnens beboere med rent drikkevand.

Opgaven indebar endvidere etablering af ø1100 bøjninger, ø1100 flangepasstykker samt DN300 mm skydeventiler på afgreninger fra ø900 PE100 SDR 11 ledningen. Afgreningerne blev produceret som ø315 mm PE100 T-stykke, som matchede DN300 flangekoblinger.

Svejseservice

Uponor har leveret alle fittings præfabrikerede. Præfabrikeringen blev foretaget på Uponors eget værksted i Svinninge, mens øvrige svejsninger primært blev udført onsite umiddelbart inden indtrækning i selve rørgraven.

Uponor har ved afslutningen af svejsearbejdet i november 2016 høstet stor anerkendelse fra bygherren HOFOR for præcis og punktlig udførelse af opgaven, i henhold til tidsplanen. Byggeriet af selve metrostationen går først i gang i slutningen af 2017.

Information om projektet

Land
Danmark

Hjemmeside

Afsluttet
2016

Type af projekt
Renovering

Bygningstype
Kommunalt byggeri

Produktgrupper
INF_PE pipes for pressure pipe renovation

Partners

Bygherre: HOFOR 
Rådgivende ingeniør: Sweco Danmark A/S
Hovedentreprenør: NCC
Entreprenør: Kamco
Leverandør af rør: Uponor Infra A/S

Similar reference projects