Rør til lakseopdræt

PE-trykrør til lakseindustrien

Levering af lakseopdrætsrør under barske klimaforhold i Nordatlanten

Udfordrende klimatiske forhold

Udfordringer på grund af vejrforhold, strømforhold og logistik er en kendsgerning for laksebranchen i Nordatlanten. Under sådanne forhold er det vigtigt, at rørene er lette at håndtere og transportere til, hvor de skal bruges.

Høje standarder og krav til løsningen

Udfordrende vejr, krævende strømforhold og logistiske udfordringer i fjerntliggende områder i Nordatlanten er de barske arbejdsforhold, som den færøske lakseindustri står overfor. Det er også derfor, at en færøsk producent af opdrætsringe, KJ, sætter høje standarder for leverandørens løsninger.

Lethåndterbare rør er afgørende, når opdrætsringene produceres på det sted, hvor de skal bruges. Uanset om ringene skal bruges på Færøerne, Shetlandsøerne, Island eller i Storbritannien, skal de store rør kunne flyttes let på grund af vanskelige adgangsveje og begrænset svejseplads. Derfor er det så afgørende, at rørene er lette.

Lakseopdrætsringe

Nemme rør at transportere

Opdrætsringe på Færøerne
Logistikken i fjerntliggende områder i Nordatlanten udgør en af KJ's største udfordringer, og derfor ser virksomheden Uponors produkter - såvel som deres logistiske håndtering fra fabrikken i Middelfart - som ideele til driften. På grund af PE-trykrørenes lette vægt kan KJ håndtere og transportere dem direkte til produktionsstedet, f.eks. på Island og Shetlandsøerne gennem områder, der er vanskeligt tilgængelige. KJ bruger hvert år omkring 40.000 m Uponor PE-trykrør, fordi de let flyder på havet og er lette, selv når de anvendes i store dimensioner. Med hensyn til pris og holdbarhed taler konkurrencefordelene ved plastrør for sig selv. Derudover opfylder opdrætsringene industriens krav til certificering og godkendelse i forhold til vejrforholdene på stedet.

Sikre og bæredygtige løsninger

På grund af miljømæssige overvejelser - såvel som krævende klimaudfordringer på de nordlige breddegrader - kræver lakseopdrætsindustrien, at et certificeringsorgan, Noomas, godkender opdrætsringene for at sikre sikrere og mere bæredygtige løsninger i fødevareindustrien. Noomas Certification Noomas er et inspektions- og certificeringsorgan med fokus på fiskeopdræt og udstyr. Uponors PE-trykrør opfylder de strenge krav, der stilles, og bidrager til en blomstrende og voksende laksebranche på Færøerne og de omkringliggende markeder.

 

  ---------------------------------------------------------------------------

 

Denne artikel er en del af Uponor Infras kundemagasin Pipe World, udgave 1/2018.

Læs hele Pipe World magasinet her
Noomas certificering af Uponor PE-trykrør