rent brugsvand

Innovation

Håndtering af efterspørgslen efter vand

Bedre udnyttelse af vand

Mennesker, dyr og planter har brug for vand. Mange mennesker er slet ikke klar over, at det også er en begrænset ressource. Vand er vores mest dyrebare ressource, og i de kommende år bliver der fokuseret mere og mere på det. Derfor bliver professionel styring af vandforbruget en afgørende opgave i fremtiden. Uponor er konstant i gang med at udvikle sin ekspertise inden for håndtering af brugsvand. Sammen med vores samarbejdspartnere arbejder vi på at udvikle nye teknologier til dette formål. Intelligent online overvågning af både vandkvalitet og forsyning af brugsvandet er vejen frem mod en sikker fremtid.

uponor smatrix aqua hygienic drinking water delivery

Overvågning og reducering af vandforbruget

Uponor er innovative inden for produktudvikling, men også når det gælder „online“. Vores amerikanske samarbejdspartner Belkin International er en af verdens førende leverandører af forbrugerelektronik, netværksteknologier og "smart house"-teknologier. „Phyn“ er en joint venture, der kombinerer kompetencerne fra begge virksomheder for at udvikle systemer, der automatisk overvåger brugsvandsforsyningen i bygninger. Målet er at forebygge lækager og i sidste ende reducere vandforbruget. Dette skaber en unik merværdi, som forbrugerne i sidste ende får lige så stor gavn af som industrien.
Med denne joint venture er Uponor godt i gang med at udvide sine anvendelsesområder og kompetencerne inden for brugsvandsforsyning og -hygiejne. For første gang kædes et Internet-baseret system sammen med intelligent overvågning af brugsvandsforsyningen – et afgørende skridt inden for smart house-teknologier.

System til rettidig lækageadvarsel

El-, vand- og varmeudbydere kan reducere vandspild under transport og dermed spare både tid og penge. Ved at blive advaret i tide om lækager eller rørbrud mindskes omfanget af vandskaden, og dermed kan forsikringspræmien sænkes. Systemet giver professionelle VVS-installatører mulighed for at se data fra allerede installerede systemer og dermed planlægge vandsystemernes dimensioner. På den måde kan installatører tilbyde kunderne en række ekstra overvågningstjenester. 

Systemet er endnu ikke tilgængeligt i Danmark

Mere information om Phyn
uponor phyn